Ратификацията на споразумението СЕТА мина на първо четене днес в парламента

...
Ратификацията на споразумението СЕТА мина на първо четене днес в парламента
Коментари Харесай

ДПС даде рамо на ГЕРБ за СЕТА

Ратификацията на съглашението СЕТА мина на първо четене през днешния ден в Народното събрание със 110 гласа „ за “, 98 „ срещу “ и 7 „ въздържали се “. Положително гласоподаваха ГЕРБ и Движение за права и свободи. Вотът на Българска социалистическа партия и „ Обединени патриоти “ (ОП) бе негативен, а „ Воля “ се въздържа.

СЕТА е икономическо и комерсиално съглашение сред Канада, Европейския съюз и неговите страни членки. То бе подписано на 30 октомври 2016 година в Брюксел. Споразумението цели да насърчи и усъвършенства търговско-икономическите връзки, както и да задълбочи съдействието сред България и Канада. В същото време у нас и по света има много настроения против него. Критикувано е, че предизвиква глобализацията за сметка на локалните ползи. Българска социалистическа партия и Оперативна програма обявиха да вземем за пример през днешния ден, че то ще навреди на българския бизнес. А до момента в който депутатите гласоподаваха, пред постройката на Народното събрание се организира дребен митинг против СЕТА.

В претекстовете на държавното управление за ратификация се показва, че споразумението няма да наложи смяна в законодателството по отношение на генетично модифицираните организми и не цели да отвори пазара на Европейски Съюз   за тях. Вносителите считат също, че то няма отношение по отношение на използването на технологиите за изследване и рандеман на шистов газ. Тези въпроси ще останат прерогатив на държавните управления на страните членки.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР